>

Učenici sedmih razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u sklopu projekta „Skype in the classroom“ družili su s američkom ilustratoricom i spisateljicom Hazel Mitchell.

3

Ovo druženje održano je u sklopu redovitih književnih susreta sa stranim spisateljima koje vodi knjižničarka Andrea Katanović Babić.
Učenici su tijekom ovog književnog susreta čitali ulomke iz slikovnice Toby, razmjenjivali dojmove, dobili korisne savjete za interpretaciju djela i obrazloženje zašto su slikovnice važne i primjerene za tinejdžere pa čak i odrasle. Susret je  ujedno poticaj za popratni  projekt koji će se provesti u knjižnici, a koji uključuje međugeneracijsko čitanje uz scenske improvizacije, snimanje kratkog dokumentarca  i prevođenje slikovnice Hazel Mitchell na hrvatski jezik za potrebe učenika škole, za što su tijekom susreta  dobili dozvolu autorice. Nekoliko dana uoči književnog susreta učenici su imali susret sa svjetski poznatim  avanturistom Markom Woodom koji je vodila učiteljica Gordana Novak.

wood
Mark je svoju istraživačku karijeru posvetio podizanju svijesti o klimatskim promjenama te je sa svojim obrazovnim programom "Život u frižideru" obuhvatio škole u četrdesetak država diljem svijeta. Tijekom tog susreta, učenici su imali priliku saznati od Marka kako je i zašto postao istraživač i s kojim se opasnostima suočava tijekom svojih ekspedicija, a dao im je i najvrjedniji savjet kad su ga pitali kako bi motivirao njihovu generaciju koju često preuzme lijenost i inertnost. Odgovorio je:" Dozvoljeno je biti lijen, bitno je da nisi lijen cijelo vrijeme. Svoj život zamisli kao film - što više likova dodaješ u njega, što više lokacija i događaja, to je on ispunjeniji i uzbudljiviji."

Pratite nas na Twitter, Facebook ili RSS kanalu.

Nazad na vrh