>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, direktor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci Tihomir Hodak te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec održali su u ponedjeljak, 13. ožujka sastanak s upraviteljem Zadruge za etično financiranje Goranom Jerasom i voditeljem strateških projekata Tonijem Tvrtkovićem.

IMG 7573


Zaključno je dogovoreno kako će se Grad Križevci uključiti u djelovanje Etične banke, a čime će se osigurati vrlo povoljne kamatne stope za male i srednje poduzetnike na području Križevaca.
Zamjenik Katanović posebno je naglasio kako Križevcima treba zaokret u budućim lokalnim javnim investicijama. Do sada je prioritet bilo ulaganje u poduzetničku infrastrukturu. S obzirom da stvorena poduzetnička infrastruktura, treća gospodarska zona te novootvoreni Razvojni centar i tehnološki park, mogu zadovoljiti potrebe gospodarstva u slijedećem dužem periodu, nužno je fokus budućih lokalnih javnih investicija usmjeriti prema rješavanju problema stambenog zbrinjavanja mladih i drugim pronatalitetnim politikama. Stoga se razgovaralo i o gradnji stanova te uređenju postojećih stambenih objekata pod povoljnijim, subvencioniranim uvjetima.
Etična banka pruža niže kamate, veću sigurnost ulaganja te je u vlasništvu domaćih fizičkih i pravnih osoba, a njen primarni cilj je ulaganje u razvoj zajednice kroz održive projekte. Učlanjenjem u Zadrugu za etično financiranje svaka osoba postaje članom i suvlasnikom Etične banke s jednakim pravom glasa bez obzira na visinu uloženih financijskih sredstava.

dan grada 2018

Najava događanja

21Tra
21.04.2018. 09:00 - 10:00
Global Azure Bootcamp 2018.
21Tra
21.04.2018. 19:30 - 20:30
Koncert Varaždinskog komornog orkestra
23Tra
23.04.2018. 16:30 - 19:30
Noć knjige
23Tra

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Nazad na vrh