>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

7. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Kalendar
Najave
Datum
Petak, 27.10.2017. 19:00 - Nedjelja, 29.10.2017. 20:00

Description

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci
poziva Vas na
7. VEČERI UDARALJKAŠA U KRIŽEVCIMA
 
               koje će se održati od 27. do 29. listopada u Koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 19 sati.
 
Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repetoar.
Na Večerima udaraljkaša do sada smo imali priliku slušati Josipa Konfica, Špelu Mastnak, Kaju Farszky, Filipa Merčepa, Francesca Mazzolenia, Luisa Camacho Montealegrea, Gregora Hrovata, Šimuna Matišića, Stanislava Muškinju, Marka Mihajlovića, Igora Lešnika i udaraljkaški ansambl biNg bang, ansambl SUDAR te mlade udaraljkaše iz glazbenih škola u Karlovcu, Bjelovaru, Labinu, Varaždinu, Samoboru, Murskoj Soboti i Križevcima.

Program VUK2017


27.10. petak GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka
     GŠ Alberta Štrige Križevci


28.10. subota Beogradski perkusionisti


29.10. nedjelja Štefan Đurković & Flam-a Duo
 
Ovogodišnji udaraljkaški festival otvorit će najmlađi učenici udaraljki iz Rijeke pod vodstvom profesorice Anite Primorac i domaće udaraljkaške snage u klasi Maje Lončar i Josipa Konfica. U subotu će nam se predstaviti profesori udaraljki Srđan Palačković i Ivan Marjanović koji čine udaraljkaški duo pod nazivom Beogradski perkusionisti, a student udaraljki na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu Štefan Đurković sa svojim kolegama iz Španolske i Italije, Luisom Camacho Montealegre i Francescom Mazzolenijem, u nedjelju zatvaraju ovogodišnje udaraljkaške večeri.


Večeri udaraljkaša iznimno su ponosni na organizacijsku, logističku i medijsku suradnja s križevačkom udrugom P.O.I.N.T.
Pokrovitelji ovogodišnjih Večeri udaraljkaša su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

Nazad na vrh