>

4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Grad Križevci je, u suradnji sa Metronet d.d. i sredstvima dobivenim od Ministarstva turizma RH na natječaju 'Hotspot Croatia' 2013. godine, postavio dvije wi-fi pristupne točke za sve korisnike koji koriste prijenosna računala, tablet uređaje i tzv. pametne telefone.
Jedna pristupna točka je smještena na adresi Petra Zrinskog 1 (neboder) i svojim signalom pokriva područje Trga J.J. Strossmayera i dio Trga Antuna Nemčića.
Druga pristupna točka je smještena na balkonu zgrade Gradske uprave i svojim signalom pokriva područje dijela Trga Antuna Nemčića, ulicu I.Z. Dijankovečkog i dio Trga S.S. Kranjčevića.


Na mrežu se može spojiti do 250 korisnika, a pristup Internetu je omogućen brzinom 15/1 Mbita.


SSID mreže je WiFiKrizevci i za spajanje ne trebaju nikakvi podaci, odnosno mreža je otvorenog tipa.


Od korisnika se očekuje fer korištenje mreže te se uočene zloupotrebe blokiraju.

 

wifikci

Učenici prvog razreda OŠ Ljudevita Modeca posjetili Gradsku upravu

Učenici 1.a razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci u pratnji učiteljice Lucije Martinčić te Petre Stančić i Jelene Kuzijev posjetili su Gradsku upravu.

Otvoren novi KTC supermarket

Novi KTC supermarket otvorio je danas svoja vrata u Jažabetu. Riječ je o supermarketu koji se prostire na 560 metara kvadratnih, a u sklopu kojeg je otvorena i poljoljekarna, benzinska postaja i caffe bar.

Izložbom Zorana Homena otvoren novi prostor Udruge K.V.A.R.K.

Velik broj posjetitelja okupio se na jučerašnjem otvorenju izložbe slika pod nazivom „Mala retrospektiva“ Zorana Homena i Galerije K2, novog prostora Udruge K.V.A.R.K.

Održano županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2017.“

U AMK Križevci danas je održano županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2017.“ koje je okupilo učenike iz 11 škola s područja Koprivničko-križevačke županije.

Novi uspjeh Križevačkih mažoretkinja

Križevačke mažoretkinje osvojile su četiri zlata na 30. Državnom prvenstvu SMPTH-a i Open majorette cupu koji je održan u Zagrebu.

U subotu i nedjelju proslava 25. obljetnice gradića Faro

Djelo Marijino-Pokret fokolara u subotu, 29. i u nedjelju 30. travnja 2017. godine u Centru Mariapoli u Križevcima organizira proslavu 25. obljetnice gradića Faro.Proslava će započeti u subotu s početkom u 17,00 sati svečanom misom zahvalnicom u konkatedrali Svetoga Križa u Križevcima koju će predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. ...

Zaklada Zamah objavila natječaj namijenjen udrugama, zakladama i ustanovama

Zaklada Zamah raspisala je natječaj pod nazivom „Naš doprinos zajednici“ namijenjen udrugama, zakladama i ustanovama (vrtići, škole, knjižnice i drugo) registriranim u Republici Hrvatskoj, a sa sjedištem u Koprivničko-križevačkoj, Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Danas otvorenje izložbe slika Zorana Homena

U organizaciji Udruge K.V.A.R.K. u dvorištu Zagrebačke banke u Križevcima (bivša dječja igraonica) danas, s početkom u 20,00 sati održat će se otvorenje izložbe slika Zorana Homena pod nazivom „Mala retrospektiva“.

Film: Grad Križevci 2013.-2017.

Pregled značajnijih projekata, ulaganja i događaja u razdoblju od 2013. do 2017. godine.  

Održana završna konferencija projekta „Moj otpad – moja odgovornost“

Komunalno poduzeće Križevci održalo je završnu konferenciju edukativnog projekta „Moj otpad – moja odgovornost“.

Križevačke četvorke proslavile 15. rođendan

Gradonačelnik  Branko Hrg posjetio je danas obitelj Behur kako bi njihovim četvorkama Lani, Janu, Borni i Karlu čestitao njihov 15. rođendan. Lana, Jan, Borna i Karlo rođeni su 23. travnja, uoči Dana Grada te su prve četvorke u Križevcima, a Grad im je kum. Prilikom posjete, gradonačelnik im je uručio poklone te im poželio sve najbolje u životu i daljnjem školovanju. ...

Bogatim programom obilježen 765. rođendan Grada Križevaca

Bogatim programom Grad Križevci proslavio je danas svoj 765. rođendan.  

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana Grada

Slavimo 765. rođendan našega grada. U dugoj povijesti mnogo se toga događalo i mnogi su naši pretci tu utkali svoje živote. Zahvalimo im svima, zahvalimo i na svemu dobrome što su činili. Tu smo, danas pred novim izazovima i mogućnostima. Prihvatimo izazove i iskoristimo mogućnosti, ali volimo svoj grad. Volimo ljude i budimo ljudi, jer upravo će nas po tome doživljavati svi koji nam dolaze. Čuvajmo ono što su nam mnogi rekli, da smo grad dobrih ljudi!Križevčanke i križevčani, sretan nam Dan naš...

Održana Izborna godišnja skupština DVD-a Kloštar Vojakovački

DVD Kloštar Vojakovački održao je Izbornu godišnju skupštinu na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu i financijsko izvješće, izabrano novo vodstvo i predstavljen program rada za ovu godinu.

Proslavljeno još jedno Đurđevo pod Gorjanskom lipom

U organizaciji Gornjegradskog dobrotvornog i kulturnog društva „LIPA“, a pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije u Gornjem Gradu održana je manifestacija „Đurđevo pod Gorjanskom lipom“.

U povodu Dana Grada održana sveta misa

U povodu Dana Grada održana je sveta misa u Crkvi sv. Ane. Pored brojnih građana, misi su prisustvovali i gradonačelnik Branko Hrg te zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

Irena Dokić Miss Supranational Koprivničko-križevačke županije

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održan je izbor za Miss Supranational Koprivničko-križevačke županije. Ocjenama žirija, titulu županijske Miss Supranational odnijela je Irena Dokić iz Križevaca, prvom pratiljom je proglašena Patricija Markač iz Đurđevca, drugom pratiljom Ana Marija Valjak iz Križevaca, a Petra Paklan iz Križevaca proglašena je Miss Supranational fotogeničnosti. ...

Održan 6. Dječji Kranjčić u Križevcima posvećen hrvatskim svecima i blaženicima

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 22. travnja 2017. održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborn...

U TIC-u otvorena izložba tehničkog stvaralaštva „Triode festival Križevci 2017.“

Udruga „Triode festival“ danas i sutra u Turističkom informativnom centru održava izložbu tehničkog stvaralaštva pod nazivom „Triode festival Križevci 2017.“.

U tijeku je likovna kolonija posvećena Danu Grada

Povodom Dana Grada u Galeriji Križevačkog likovnog kruga u tijeku je likovna kolonija posvećena Danu Grada. Likovnu kolonij organizirao je Križevački likovni krug, a sve sudionike pozdravio je gradonačelnik Branko Hrg te im čestitao Dan Grada i zahvalio na njihovom umjetničkom radu. {gallery}likovnakolonija{/gallery}...

Obilježavanje Dana Grada Križevaca – 24. travnja

Grad Križevci u ponedjeljak, 24. travnja obilježava svoj 765. rođendan. Obilježavanje će započeti od 09,00 sati XIII. natjecanjem u kuhanju fiša na Nemčićevom trgu. U isto vrijeme će na Strossmayerovom trgu započeti zabavni program vrtićanaca i školaraca, kao i izložba radova i prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture Križevci i Odreda izviđača „Kalnik“. Od 10,00 sati na Nemčićevom trgu i galeriji KLK započinje „Memorijal Marcela Jelaka“ izložba slika na otvorenom kao i Dan otvor...

Održan radni sastanak oko organizacije Dana maturanata

U povodu Dana maturanata pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi održao je radni sastanak s ravnateljima križevačkih srednjih škola, predstavnikom Policijske postaje Križevci i Savjeta mladih Grada Križevaca.

Otvorena izložba "Križevci okom kamere 2017."

Povodom Dana Grada u Likovnoj galeriji na Nemčićevom trgu otvorena je jubilarna, deseta po redu izložba „Križevci okom kamere 2017.“.

Grad Križevci partner na novom projektu Udruge K.V.A.R.K.

Udruga K.V.A.R.K. prijavljuje projekt „Inkubator za nezavisnu kulturu i mlade“ na Europski socijalni fond, a danas je održano potpisivanje Ugovora o partnerstvu na projektu koji su potpisali Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb, Udruga Glas mladih i Udruga Vrtuljak. ...

Dan otvorenih vrata i vraćanje knjiga bez naplate zakasnine

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva sve članove da povodom Dana Grada i uz Noć knjige u petak, 21. travnja i u ponedjeljak 24. travnja vrate knjige bez naplate zakasnine.

Sutra otvorenje izložbe "Križevci okom kamere 2017."

Sutra, 20. travnja 2017. godine s početkom u 20,00 sati u Likovnoj galeriji na Nemčićevom trgu 6/I održat će se otvorenje izložbe „Križevci okom kamere 2017.“Ovo je deseta po redu ovakva izložba koja je organizirana u povodu Dana Grada Križevaca.

Održana hitna sjednica Gradskog vijeća

Zadnji dan mandata sazvana je hitna sjednica Gradskog vijeća kako bi se riješio zahtjev Hrvatskih željeznica vezano uz gradnju nadvožnjaka za Lemeš i poslovnu zonu Gornji Čret u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg željezničkog kolosijeka i izgradnje drugog kolosijeka.

U četvrtak književno druženje

U četvrtak, 20. travnja 2017. godine s početkom u 18,00 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održat će se književno druženje s Vladimirom i Matildom, junacima prve dječje knjige Milane Vuković Runjić.

Izložba "Moj grad Križevci" u povodu Dana Grada

Povodom Dana Grada Križevaca u holu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci otvorena je izložba "Moj grad Križevci". {gallery}izlozba-dangrada{/gallery}

Polaznici COOR-a posjetili Gradsku upravu

Polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevc, odgojno-obrazovna skupina Iskrice, u pratnji roditelja, djelatnika i ravnateljice Marije Prodan posjetili su danas Gradsku upravu gdje ih je dočekao gradonačelnik Branko Hrg.

Velik broj motociklista i biciklista na 7. Moto i biciklističkom druženju

Velik broj biciklista i još veći broj motociklista okupilo se na 7. Moto i biciklističkom druženju koje je ove godine održano na relaciji Sveta Helena – Glogovnica – Vojakovački Osijek.

Čestitka gradonačelnika u povodu Uskrsa

Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan koji u nama budi vjeru, daje nam snagu i novi početak.

Otvorena izložba "Pisanice Prigorskog kraja"

Kreativna radionica Udruge HERA Križevci već 15. godinu za redom organizirala je izložbu "Pisanice Prigorskog kraja".

Grad počastio građane s fiš paprikašem i ribicama

Već tradicionalno na Veliki petak Grad Križevci počastio je građane  fiš paprikašem i ribicama povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sastavu

U Gradskoj vijećnici održana je posljednja, 27. po redu sjednica Gradskog vijeća u ovom sastavu.

Upozorenje križevačkih vatrogasaca o paljenju krijesova

Prigodom  predstojećih Uskrsnih blagdana, skrećemo pozornost građanima na oprez prilikom paljenja Uskrsnih krijesova – „vuzmica“, tijekom vikenda.

Postavljene kante za pseći otpad

U sklopu kampanje tvrtke Dm "Kad se naše šape slože" u Križevcima su na Strossmayerovom i Nemčićevom trgu postavljene kante za pseći otpad.

Tradicionalno darivanje djece povodom Uskrsa

U povodu Uskrsa gradonačelnik Branko Hrg i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk tradicionalno su obišli križevačke dječje vrtiće "Zraka sunca", Sveti Josip," Čarobna šuma" i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Dječju igraonicu u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci. ...

Otvorena izložba „Uskrs u knjižnici“

U Gradskoj knjižnici „ Franjo Marković“ Križevci otvorena je izložba radova učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole „Vladimir Nazor“, djece iz križevačkih dječjih vrtića i Dječje igraonice pod nazivom „Uskrs u knjižnici“.

Tvrtka KiK donirala dresove nogometnim klubovima s područja Križevaca

Direktor tvrtke KiK Ante Rimac donirao je danas komplet dresova 16 nogometnih i malonogometnih klubova s područja Križevaca.  

U petak tradicionalni fiš paprikaš

I ove godine Grad Križevci će povodom Uskrsa svoje građane tradicionalno počastiti fiš paprikašom. Fiš paprikaš dijelit će se građanima u petak, 14. travnja 2017. godine s početkom u 10,00 sati na Strossmayerovom trgu.

Raspored provođenja deratizacije na području Grada Križevaca

Tretman sustavne preventivne deratizacije na području Grada Križevaca provodit će se od 18. travnja do 16. svibnja 2017. godine prema rasporedu kojeg možete vidjeti OVDJE.

AMK "Križevci" donirao televizor

Na inicijativu mjesnog odbora Ivanec Križevački, AMK "Križevci" donirao je danas televizor Ivi Majdaku.  

Članovi Udruge "Maslačak" čestitali Uskrs zamjeniku Vuku

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, članovi Udruge "Maslačak" posjetili su Gradsku upravu gdje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

Gradonačelnik uručio zahvalnice križevačkim čipkaricama

Na Strossmayerovom trgu u Križevcima danas je predstavljena pisanice obučena u križevačku čunčanu čipku, a gradonačelnik Branko Hrg tom je prilikom uručio i zahvalnice vrijednim Križevačkim čipkaricama.

Na Vijeću za prevenciju Grada Križevaca predstavljena analiza stanja sigurnosti

Na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju Grada Križevaca predstavljena je analiza stanja sigurnosti na području Policijske postaje Križevci s posebnim osvrtom na Grad Križevci za proteklu godinu i prva tri mjeseca ove godine.

U Križevcima otvoren Doručak s hrvatskih farmi

U Restoranu "Vojarna" danas je svečano otvoren "Doručak s hrvatskih farmi" kojeg organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija.  

Održana izborna godišnja skupština DVD-a Križevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci održalo je svoju izbornu godišnju skupštinu proteklog vikenda.

Održan koncert „Od Županije samo najbolje“

Gradonačelnik Branko Hrg i zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk prisustvovali su koncertu „Od Županije samo najbolje“ koji je održan u Hrvatskom domu, a u sklopu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije.

Održane skupštine DVD-ova Gračina, Poljana Križevačka, Apatovec i Erdovec

Dobrovoljna vatrogasna društva Gračina, Poljana Križevačka, Apatovec i Erdovec održala su svoje izborne godišnje skupštine proteklog vikenda.

Dan Grada Križevaca

 dan grada 2017

izbori 2017

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u objektima Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci

 3d prikaz

 

Vremenska prognoza

Besplatni internet

 wifi

 

Sv. Marko Križevčanin

svMarko

Svetac zaštitnik Grada Križevaca

Pratite nas na Twitter, Facebook ili RSS kanalu.

Nazad na vrh